Acasa StiriDAMBOVITA ELEVII NU AU INFORMAȚII DESPRE VACCIN

ELEVII NU AU INFORMAȚII DESPRE VACCIN

Autor: Oprescu Andrei
0 comentarii 83 vizualizari 3 minute timp estimat

Au participat la consultarea inițiată de Consiliul Național al Elevilor 3.334 de elevi. Din ei, peste jumătate (52,1%) se încadrează în categoria de vârstă 17-19 ani, 43,3% se încadrează în categoria 15-16 ani, iar un procent de 4,6% în categoria 12-15 ani. În ceea ce privește existența unor discuții referitoare la vaccinare în cadrul orelor de curs, aproape jumătate dintre elevi (42.2%) afirmă că nu au existat astfel de conversații în mediul școlar, în timp ce 36.3% transmit faptul că au luat parte la astfel de discuții. Întrebați dacă le-a fost administrat unul din serurile disponibile împotriva virusului COVID-19, majoritatea respondenților (75,3%) au spus că nu au fost vaccinați, în timp ce doar 24,7% au fost imunizați. Din cei 2.459 de elevi care nu au fost imunizați împotriva COVID-19, 63,4% provin din mediul urban, în timp ce 36,6% provin din mediul rural.

AȚI FOST INFORMAȚI DESPRE VACCIN LA ȘCOALĂ?

42.2%-nu au existat astfel de conversații în mediul școlar

36.3% -au luat parte la astfel de discuții

SUNTEȚI VACCINAȚI?

75,3%- NU

24,7% -DA

MEDIUL DE PROVENIENȚĂ AL CELOR NEVACCINAȚI

63,4% – mediul urban

36,6% -mediul rural

Întrebați în cadrul sondajului de temerile pe care le au referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, elevii s-au arătat îngrijorați de:

ÎNGRIJORĂRILE ELEVILOR:

efectele adverse care pot apărea în urma vaccinării;

eficiența serului pe termen lung;

faptul că vaccinul a fost distribuit într-o perioadă mai scurtă de timp, comparativ cu alte vaccinuri deja existente;

posibile reinfectări după administrarea vaccinului;

posibilitatea apariției infertilității sau a altor reacții adverse de termen lung;

În ceea ce privește sursele de informare ale elevilor ce au participat la consultare, printre acestea sunt profesorii, potrivit documentului citat. Principalele surse de informare sunt:

SURSELE DE INFORMARE ALE ELEVILOR DESPRE VACCIN

Platformele de social-media;

Site-uri web, printre care și cele ale OMS;

Prieteni;

Familie;

Cadre medicale;

Profesorii;

Consiliul Național al Elevilor are și câteva propuneri pentru autorități: informarea constantă, sistematică, a elevilor, profesorilor și părinților referitoare la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, accesibilizarea procesului de vaccinare, prin dotarea unităților de învățământ cu doze de vaccin împotriva COVID-19 și prin detașarea personalului medical în cabinetele școlare, astfel încât elevii să se poată vaccina chiar în școală, utilizarea canalelor de comunicare frecventate de elevi (precum rețelele de socializare) pentru a populariza atât importanța vaccinării.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies