PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ELEVII NU AU INFORMAȚII DESPRE VACCIN

ELEVII NU AU INFORMAȚII DESPRE VACCIN

de Andrei Oprescu
71 vizualizări

Au participat la consultarea inițiată de Consiliul Național al Elevilor 3.334 de elevi. Din ei, peste jumătate (52,1%) se încadrează în categoria de vârstă 17-19 ani, 43,3% se încadrează în categoria 15-16 ani, iar un procent de 4,6% în categoria 12-15 ani. În ceea ce privește existența unor discuții referitoare la vaccinare în cadrul orelor de curs, aproape jumătate dintre elevi (42.2%) afirmă că nu au existat astfel de conversații în mediul școlar, în timp ce 36.3% transmit faptul că au luat parte la astfel de discuții. Întrebați dacă le-a fost administrat unul din serurile disponibile împotriva virusului COVID-19, majoritatea respondenților (75,3%) au spus că nu au fost vaccinați, în timp ce doar 24,7% au fost imunizați. Din cei 2.459 de elevi care nu au fost imunizați împotriva COVID-19, 63,4% provin din mediul urban, în timp ce 36,6% provin din mediul rural.

AȚI FOST INFORMAȚI DESPRE VACCIN LA ȘCOALĂ?

42.2%-nu au existat astfel de conversații în mediul școlar

36.3% -au luat parte la astfel de discuții

SUNTEȚI VACCINAȚI?

75,3%- NU

24,7% -DA

MEDIUL DE PROVENIENȚĂ AL CELOR NEVACCINAȚI

63,4% – mediul urban

36,6% -mediul rural

Întrebați în cadrul sondajului de temerile pe care le au referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, elevii s-au arătat îngrijorați de:

ÎNGRIJORĂRILE ELEVILOR:

efectele adverse care pot apărea în urma vaccinării;

eficiența serului pe termen lung;

faptul că vaccinul a fost distribuit într-o perioadă mai scurtă de timp, comparativ cu alte vaccinuri deja existente;

posibile reinfectări după administrarea vaccinului;

posibilitatea apariției infertilității sau a altor reacții adverse de termen lung;

În ceea ce privește sursele de informare ale elevilor ce au participat la consultare, printre acestea sunt profesorii, potrivit documentului citat. Principalele surse de informare sunt:

SURSELE DE INFORMARE ALE ELEVILOR DESPRE VACCIN

Platformele de social-media;

Site-uri web, printre care și cele ale OMS;

Prieteni;

Familie;

Cadre medicale;

Profesorii;

Consiliul Național al Elevilor are și câteva propuneri pentru autorități: informarea constantă, sistematică, a elevilor, profesorilor și părinților referitoare la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, accesibilizarea procesului de vaccinare, prin dotarea unităților de învățământ cu doze de vaccin împotriva COVID-19 și prin detașarea personalului medical în cabinetele școlare, astfel încât elevii să se poată vaccina chiar în școală, utilizarea canalelor de comunicare frecventate de elevi (precum rețelele de socializare) pentru a populariza atât importanța vaccinării.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe