S-au grăbit să vină pe lume și le-au dat mari emoții părinților care se temeau că îi vor pierde, dar au avut parte de miracole. La maternitatea din Târgoviște din anul 2015 până în prezent au fost îngrijți 52 de nou-născuți prematuri. Asta deși maternitatea nu mai beneficiează de finanțare din partea Ministerului Sănătății. De Ziua Mondială a Prematurității, medicii de la Târgoviște au prezentat poveștile copiilor. Peste 20.000 de bebeluși se nasc anual înainte de termen în România, prematuritatea și complicațiile acesteia reprezentând cauza principală a deceselor copiilor sub 5 ani.
Andreias Dominic s-a născut la 32 de săptămâni, nu putea să respire singur și a avut nevoie de spitalizare la Terapie Intensivă și de incubator. Părinții lui au trecut prin mari emoții, dar acum sunt fericiți. Andreias s-a dezvoltat normal și este la fel ca orice copil de vârsta lui.
Andrei s-a născut pe 28 aprilie la maternitatea din Târgoviște. Avea 27 de săptămâni și 900 de grame. O infecție netratată la timp a grăbit nașterea.
Tatiana și Daniel au trecut prin mari emoții cu Sofia. Micuța s-a născut prematur la 31 de săptămâni. O lună a stat în spital pentru îngrijiri.
Peste 20.000 de bebeluși se nasc anual înainte de termen în România, prematuritatea și complicațiile acesteia reprezentând cauza principală a deceselor copiilor sub 5 ani, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Din 2015 la maternitatea din Târgoviște s-au născut 52 de copii prematur. Deși ministerul nu mai finanțează maternitatea de gradul II, copiii au fost tratați aici pentru că au fost refuzați de alte spitale din cauza stării grave. Aparatura donată de Salvați Copiii le-a salvat practic viața, aceștia necesitând incubator și ajutor să respire.
Spitalul Județean Târgoviște face efoturi pentru a crește gradul maternității.
De Ziua Mondială a Prematurității, eroii născuți la maternitatea din Târgoviște au fost premiați.
Un copil născut prematur are nevoie de îngrijire specială încă din primele minute de viață. Pâna la vârsta de 2 ani, nou-născutul prematur trebuie să intre obligatoriu într-un program de monitorizare ce constă în controale periodice la diverse specialități medicale.