PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EROII NEAMULUI COMEMORAŢI LA TÂRGOVIŞTE

EROII NEAMULUI COMEMORAŢI LA TÂRGOVIŞTE

de Mditv
1 vizualizări

300 de nume ale militarilor căzuţi pe front în Primul Război Mondial au fost rostite în Cimitirul de Onoare Românesc, de la Târgovişte, în cadrul unei adunări solemne. Aceştia au fost comemoraţi, ca eroi, iar rudele şi autorităţile au depus jerbe de flori la monumentul din cazarma 331 şi la mormintele soldaţilor dispăruţi în război.

Drapelul românesc a fost ridicat în memoria eroilor căzuţi pe front, cu ocazia aniversării Centenarului Primului Război Mondial.

După oficierea serviciului religios, au fost rostite, de către autorităţile judeţene, 300 de nume ale eroilor care şi-au dat viaţa pentru patrie între anii 1916 – 1919, iar apoi cei prezenţi la adunarea solemnă au depus jerbe de flori la mormintele de Cimitirul de Onoare Românesc, din cazarma Teiş 331.

Astfel de manifestări au fost organizate simultan în mai multe localităţi din ţară, pentru a le reaminti românilor cine sunt cei care şi-au dat viaţa pentru a-şi apăra poporul.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe