PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ERORILE CONTINUĂ LA BENZINĂRIA DIN TĂRTĂŞEŞTI

ERORILE CONTINUĂ LA BENZINĂRIA DIN TĂRTĂŞEŞTI

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

 

Erorile continuă la benzinăria din Tărtăşeşti, unde pare că se lucrează fără nicio logică. După ce localnicii din apropierea peco-ului au făcut nenumărate sesizări la autorităţile competente pentru că în panza freatică, implicit în puţurile oamenilor s-au infiltrat carburanţi, acum, rezervoarele benzinăriei sunt acoperite cu nisip pentru a nu se mai vedea faptul că stau în apă. Oamenii revoltaţi urmăresc pas cu pas neregulile pe care le fac cei care deţin staţia de alimentare. Între timp, au apărut şi rezultatele analizelor trimise la DSP Prahova, pentru că în Dâmboviţa nu se fac analize pentru depistarea hidrocarburilor şi a altor esteri volatili.

După nenumăratele solicitări făcute de localnici şi controalele ulterioare pe care le-au avut, reprezentanţii benzinăriei au început săpăturile în jurul bazinelor pline cu carburanţi. Localnicii au rămas, din nou, fără cuvinte, când au văzut cum se lucrează.

Indignaţi, din nou, cei care locuiesc în apropierea benzinăriei, au sunat la 112 şi chiar au sunat şi la pompieri, pentru că, spun oamenii, cei care săpau în jurul rezervoarelor fumau nestingheriţi lângă bazinele descoperite, pline cu carburanţi.

Singurii care au răspuns afirmativ, de la primul apel, au fost reprezentanţii Gărzii de Mediu. Comisarul şef a venit la faţa locului şi a sistat lucrările, pentru că nici de această dată nu s-a respectat autorizaţia de mediu. Între timp, oamenii stau în continuare cu puţurile în curte, fără a putea folosi apa în care s-a infiltrat benzină. După ce DSP Dâmboviţa a luat probe, dar a declarat că laboratorul din dotare nu este abilitat să facă analize pentru depistarea hidrocarburilor şi a altor esteri volatili, a venit şi răspunsul de la DSP Prahova.

Proprietarul benzinăriei a fost somat să anunţe când au de gând să continue lucrările, iar reprezentanţii Gărzii de Mediu vor fi prezenţi la faţa locului pe toată perioada săpăturilor, pentru ca bazinele să fie izolate corespunzător, iar carburanţii să nu se mai infiltreze în pânza freatică.

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe