PRIMA PAGINĂ » BREAKING NEWS » EUTHYROX- MEDICAMENTUL CARE NU SE MAI GĂSEȘTE ÎN UNELE FARMACII

EUTHYROX- MEDICAMENTUL CARE NU SE MAI GĂSEȘTE ÎN UNELE FARMACII

de Andrei Oprescu
59 vizualizări

Un medicament extrem de important pentru bolnavii care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide a dispărut din multe farmacii din România. Nu este prima dată când bolnavii se confruntă cu o criză, dar tratamentul este vital pentru mulți.

„O posibilă explicație ar fi că lumea s-a grăbit să-și facă provizii pentru mai multe luni, pentru că la unele dintre aceste medicamente, la un moment dat, au mai existat sincope de distribuție. Dar ele există în depozite. Pentru Euthyrox, spre exemplu, chiar săptămâna trecută miercuri am avut o discuție cu producătorul, care a venit la ANMDM și ne-a dovedit că a adus în România în depozite aceeași cantitate ca și anul trecut în iarnă. În depozite ele există și acest producător lucrează cu 7 distribuitori. Cred că e o problemă de aprovizionare, pentru că exportul paralel a fost oprit. Dar este poate și o problemă de cumpărare. Poate ar fi bine ca și farmaciștii să elibereze doar câte o cutie de persoană, care ajunge pentru trei luni, nu să accepte să vândă mai multe”, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, farmacist primar Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al ANMDM.

Cel mai important este să nu vă panicați și să încercați să vă informați despre farmaciile unde se mai pot găsi. Vor reveni pe piață, însă în această perioadă este nevoie de o informare și de căutări mai multe.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe