PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EVACUARE CU SCANDAL – VIDEO

EVACUARE CU SCANDAL – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Evacuare cu scandal la un bloc din Giurgiu, care a fost transformat intr-un focar de infectie de chiriasi, unii dintre ei de ocazie. Sute de persoane vor fi trimise in localitatile de domiciliu după ce municipalitatea a decis sa demoleze blocul, pentru a igieniza zona. De ani buni, chiriasii din cele 60 de garsoniere din blocul C, din cartierul giurgiuvean Istru, locuiesc in conditii insalubre, fara apa curenta, fara electricitate, fara toalete, in conditii greu de descris in cuvinte. Multi dintre chiriasi sunt rau-platnici, acumuland datorii foarte mari la plata chiriilor.
Marea evacuare a început miecuri, când poliţişti locali şi reprezentanţi ai Primăriei Giurgiu au descins la faţa locului, şi, aşa cum era de aşteptat, oamenii s-au revoltat. În semn de protest faţă de decizia ca imobilul cu pricina să fie eliberat de chiriași, unii au început să arunce cu bagajele pe geam, alţii să distrugă tocăria. Doar persoanele care şi-au plătit chiria şi mai au contracte de închiriere vor fi mutate în alte locaţii, iar celelalte vor fi trimise în localităţile de domiciliu.
Blocul C a devenit, în timp, un focar de infecţie şi un cuib al infracţionalităţii, iar în prezent, imobilul este complet distrus. Pe scară se aruncă dejecţii umane iar în jurul blocului sunt depozitate tone de deşeuri. Mirosul pestilenţial este insuportabil şi e greu de grezut că în plin secol XXI se poate locui în asemenea condiţii.

Autorităţile vor să elibereze zona şi în scurt timp să demareze procedura de expertizare a blocului în cauză, însă, cel mai probabil, acesta va fi demolat iar în locul său va fi construit un bloc de locuinţe sociale.

sursa: giurgiuveanul.ro

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe