PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXAMEN AUTO, DUPĂ NOI CERINȚE – VIDEO

EXAMEN AUTO, DUPĂ NOI CERINȚE – VIDEO

de admin
119 vizualizări

Codul rutier aduce modificari examenului auto! Candidatii care se viseaza deja cu permisul de conducere luat trebuie sa studieze mai bine autovechiculele inainte de proba traseului. Potrivit actului normativ care aduce schimbari codului rutier, care a intrat in vigoare, examinatorul trebuie sa urmareasca modul de comportare a candidatilor, in functie de categoria autovehiculului. Starea anvelopelor, starea elementelor de suspensie dar si modul de fixare a incarcaturii pentru categoriile C si D, de exemplu, sunt doar cateva dintre cunostintele de care vor trebui sa dea dovada candidatii de acum inainte.
Daca pana acum proba teoretica le dadea cele mai mari batai de cap candidatilor la examenul auto, cateva modificari aplicate codului rutier de luna aceasta le vor pune bețe in roate celor care nu se pregatesc suficient si pentru proba practica. Astfel, in traseu, examinatorul urmareste modul de comportare a candidatilor, in functie de categoria autovehiculului. Candidatii la categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D si DE trebuie, printre altele, sa controleze elementele de securitate legate de incarcarea autovehiculului: caroseria remorcii, obloanele de incarcare, mecanismul de incarcare, daca este cazul, sistemul de inchidere a cabinei, modul de incarcare, fixarea incarcaturii), sa controleze mecanismul de cuplare si conexiunile instalatiei de franare si instalatiei electrice. Actul normativ actualizeaza aceste prevederi in sensul ca sunt modificate anumite cerinte pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca atunci cand sunt verificati in cazul pregatirii si verificarii tehnice a vehiculului.
“La articolul 16 litera C.a), punctele 1 si 5 se modifică și vor avea următorul cuprins: „1. să verifice vizual, în ordine aleatorie, starea anvelopelor, fixarea roților (starea piulițelor de la roți), starea apărătoarelor de noroi, starea elementelor suspensiei, a rezervoarelor de aer, a parbrizului, ferestrelor și ștergătoarelor, a fluidelor, a blocurilor de lumini/semnalizare față/spate, a catadioptrilor, precum și existenta trusei medicale, triunghiurilor reflectorizante și a stingătorului de incendiu;
5. să cunoască și să urmărească aparatura de bord, inclusiv aparatura de înregistrare a activității conducătorului auto”.
sursa: Ordinul MAI nr. 110/2014

reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe