PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXPLOZIE DE PREȚURI Î N PIETE – VIDEO

EXPLOZIE DE PREȚURI Î N PIETE – VIDEO

de Andrei Oprescu
117 vizualizări

Toamna a adus o explozie de preturi la fructele si legumele romanesti. Dupa ce legumicultorii au anuntat ca aproape s-a incheiat sezonul de recoltat, preturile au fost  majorate in ultimele zile si cu 20%. Afectate sunt gospodinele, care nu si-au cumparat  din timp cele necesare pentru zacusca si aprovizionarea de iarna. Acum sunt nevoite sa scoata mai multi bani din buzunar, dupa ce au crezut ca pe final de sezon preturile vor fi mai mici.

In piata 1 Mai din Targoviste un kilogram de vinete costa intre 1,5 lei si 1,8 lei in functie de dimensiune, calitate si doar daca se cumpara in cantitati mai mari, la saci ori baxuri. Pentru ca la taraba pretul aproape ca se dubleaza, ajungand la 3 lei kilogramul. Ardeii gogosari, capia sau gras, foarte cautati zilele acestea de gospodine se gasesc engros la preturi intre  1,5 lei si 3 lei. In cazul in care cumparati doar cateva kilograme de la producatorii din interiorul pietei trebuie sa mai puneti 50 de bani sau chiar 1 leu. Pentru ca aici costa 3,50 – 4 lei kg. La fel de scumpe sunt si rosiile, care au ajuns pe taraba la 3 lei kilogramul. Numai daca luati la bax le puteti scoate la 1,60. Culturile sunt pe sfarsite, iar mana a distrus in mare parte productia agrigola sustin sarbii din apropierea municipiului Târgoviște.

Engros:                                               La tarabă:

vinete 1,50 lei kg – 1,80 lei kg                   – 3 lei kg

ardei gogoșar 2,5 lei kg                             3,50 lei kg- 4 lei kg

ardei capia 3 lei kg                                   3,5 lei kg

ardei gras 1,5 lei kg                                   2,5 lei kg

-roșii 1,60 lei kg                                        3 lei kg

Cei care nu s-au grabit sa se aprovizioneze din timp cu legume si fructe pentru iarna ofteaza acum, cand trec pe langa tarabele incarcate de bunatati, dar la preturi mari. Multi dintre ei spun ca vor fi nevoiti sa cumpere chiar si asa.

Pe de alta parte razboiul preturilor continua intre producatori si comercianti. In timp ce primii spun ca nu-si scot nici banii investiti in recolte, ceilalti se plang ca sunt nevoiti sa cumpere produsele la preturi mari si sa le vanda pe mai nimic.

In final, de pierdut au gospodinele, care in speranta ca toamna va aduce preturi mai mici la legume, au lasat cumparaturile pe ultima suta de metri.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe