PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAI PUȚINE RESTRICȚII – VIDEO

MAI PUȚINE RESTRICȚII – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

In curand, pasapoartele vor putea fi ridicate de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta acestor documente. Mai mult, actele necesare liberei circulatii pot fi  eliberate de orice reprezentanta diplomatica a Romaniei in strainatate, existand si posibilitatea de a fi expediate la domiciliul solicitantilor.

 

Noile masuri prevazute in proiectul pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate,  ofera cetatenilor  posibilitatea de a opta pentru ridicarea pasaportului de la orice serviciu public comunitar pentru evidenta pasapoartelor simple, respectiv de la orice reprezentanta diplomatica a Romaniei in strainatate, indiferent de locul depunerii cererii de eliberare a documentului de calatorie.

 

Mai mult, iniţiativa legislativa confera posibilitatea ca, in functie de optiunea solicitantului, pasaportul simplu electronic sa fie expediat la domiciliul titularului, sau dupa caz, la cel al persoanei care a formulat cererea, cu conditia ca acestia sa  suporte costurile expeditiei, dupa cum precizeaza Ministerul Administratiei si Internelor.

 

 

 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe