PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXPUȘI ÎN FAȚA CALAMITĂȚILOR – VIDEO

EXPUȘI ÎN FAȚA CALAMITĂȚILOR – VIDEO

de admin
44 vizualizări

Si daca vorbim de calamitati romanii nu au invatat nimic din raul prin care au trecut. Cele mai recente analize realizate, in urma problemelor cauzate de inundatiile de saptamanile trecute arata ca in opt dintre judetele Romaniei, mai puţin de 20% din gospodarii beneficiaza de o polita impotriva calamitatilor. Care este situatia in regiunea sud Muntenia aflati in continuare!
Sute de locuinte inundate, gospodarii care stau sa se prabuseasca din cauza alunecarilor, agoniseala de o viata a acestor oameni distrusa de furia naturii in doar cateva zile. Acesta este bilantul dramatic dar realist al ploilor abundente din saptamanile trecute. Daca si-ar fi asigurat locuintele la timp printr-o polita, ar fi primit despagubiri din partea asiguratorilor, insa foarte putini romani si-au invatat lectia. Potrivit statisticilor, paradoxal, cele mai multe polite au fost incheiate in zonele cu risc scăzut, unde populaţia are venituri ridicate. In sudul Munteniei, judeţele sărace, dar foarte expuse in continuare sunt asigurate în proporţii de sub 20%.
In judetul Dambovita doar 18% dintre locuinte sunt asigurate, iar situatia este similara si in judetul Teleorman, cele doua fiind puternic afectate de calamitatile naturale in ultima perioada. Un procent mai mare se inregistreaza in Giurgiu-23% dar si in Calarasi si Arges unde un sfert din gospodarii sunt asigurate. Prahovenii sunt in top in privinta politelor impotriva calamitatilor- 44%.
Mai constienti sunt locuitorii mai putin afectati de dezastre. Potrivit economic.net,din primele zece cele mai asigurate judeţe, majoritatea prezintă un risc scăzut şi foarte scăzut de calamitate. Oamenii din aceste judeţe de top câştigă lunar cel puţin 90% din salariul mediu pe economie.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe