PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FAPTE DE CORUPȚIE LA ISU GIURGIU – VIDEO

FAPTE DE CORUPȚIE LA ISU GIURGIU – VIDEO

de admin
37 vizualizări

FAPTE DE CORUPȚIE LA ISU GIURGIU
Fapte de coruptie la ISU Giurgiu. Fostii sefi ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Giurgiu au fost trimisi in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru false ”sponsorizari”. Trei inculpati au participat la falsificarea unui proces verbal de control, efectuat la o societate comerciala din raza lor de competenta.

Trei fosti sefi ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Giurgiu sunt cercetati in stare de libertate de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit anchetatorilor cei trei au profitat de functiile pe care le indeplineau, in sensul ca au distrus documentul initial in care erau mentionate gravele nereguli descoperite pe linia prevenirii incendiilor. Controlul vizase un spatiu in care functiona o discoteca.
Este vorba de colonelul in rezerva Marian Ghimpeteanu, maiorul Daniel-Valeriu Panait si locotenentul colonel in rezerva Luminita Elena Mirela Lixandru. Suma totala primita de cei trei pentru a acoperi neregulile a fost in cuantum de 23.650 lei, in schimbul careia inculpatii au facut demersuri pentru ca firmele sau persoanele controlate sa nu fie sanctionate conform legii pentru neregulile descoperite cu ocazia controalelor.
La scurt timp, reprezentantii firmei respective au incheiat o polita de asigurare, inclusiv pentru cazul producerii unui incendiu, care s-a si petrecut imediat dupa incheierea asigurarii. Firma in cauza a primit de la firma de asigurari peste 400.000 de lei, reprezentand contravaloarea sumei asigurate.

Prejudiciul in acest dosar este de 433.519 lei, pentru recuperarea caruia s-a dispus instituirea masurii asigurarii a sechestrului judiciar, asupra bunurilor imobile ale inculpatilor.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe