PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FEMEI DE 10

FEMEI DE 10

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Se spune că în spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică. Dar, ce se ascunde în spatele unei femei puternice? Ce le motivează? Cine le inspira? De ce se tem? Care este secretul reușitei? Cum gândesc și ce gândesc? Cum fac față provocărilor? În luna femeii MDITV demarează campania FEMEI DE 10. Împreună aflăm poveștile unor femei de succes. Astăzi facem cunoștință cu NICOLETA un caracter de fier, o personalitate extraordinară, o femeie puternică într-o lume dominată de bărbați. Nicoleta este instructor la Centrul de Perfecționare Cadre Jandarmi de la Ochiuri.

În spatele scuturilor, căștilor, dincolo de salopetele groase și protecțiile pe care le poartă, în acțiune, trăgând cu arma, dând ordine și doborând inamicul se ascund frumusețile care și-au făcut loc într-o lume a bărbaților. Femeile tari. Cele pentru care fiecare zi este o aventură, care nu se dau înlături de la nimic, care își măsoară forța cu a bărbaților, dar care dau uniformei eleganța feminină. Faceți cunoștință cu Nicoleta, singura femeie instructor pentru misiuni internaționale și acțiuni speciale care lucrează într-un Centru de perfecționare a cadrelor jandarmi din țară. Înainte de a ajunge la Centru de perfecționare de la Ochiuri a activat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița. Aici a primit „botezul” în activitatea care este de departe dominată de bărbați. A optat mai întâi pentru poliție, unde doar câteva sutimi au făcut diferența și au determinat-o să urmeze alt traseu. La școala de jandarmi a candidat pe 10 locuri alături de alte 160 de fete și a reușit.

Pentru Nicoleta nimic nu este imposibil. A fost antrenată să ţină în ordine manifestaţiile sau să spargă eventualele conflicte de stradă, să intervină în situațiile de urgență. A muncit cot la cot cu bărbații și a demonstrat că se poate. Nu a fost deloc ușor, recunoaște, dar s-a ambiționat din ce în ce mai mult.

Zi de zi se impune cu onoare și inteligență în fața domnilor care vin la pregătire și perfecționare. A avut de-a lungul timpului în subordine sute de bărbați. În fața ei au stat drepți, au privit-o admirativ și au înțeles rapid că dincolo de imaginea firavă se ascunde o personalitate de fier.

Cea mai mare dorință a ei este să ajungă într-o misiune internațională. Și-ar asuma-o cu toate riscurile, oriunde și oricând. Este impulsivă și spune că asta o ajută, dar de multe ori conștientizează riscul abia după încheierea unei misiuni.

Cât despre viitor…Nicoleta are alte planuri mari. Se gândește și la o familie, dar cariera este pe primul plan. Știe că poate mult mai mult și nu vrea să se oprească aici. Iar familia, frații și părinții o susțin. Este conștientă că ocupă o poziție importantă, poartă pe umeri o responsabilitate mare, trebuie să dea dovadă permanent de voință, răbdare și putere. Atunci când se prezintă în fața celor pe care îi pregătește îmbracă un scut, se impune cu profesionalism și pune pasiune în tot ce face.

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe