PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA CĂLDURICĂ, ÎN AŞTEPTAREA AJUTORULUI SOCIAL

LA CĂLDURICĂ, ÎN AŞTEPTAREA AJUTORULUI SOCIAL

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

 

CONŢEŞTI, DÂMBOVIŢA

Culmea tupeului în comuna dâmboviţeană Conteşti! Acordarea ajutorului social a întârziat în luna februarie, iar asistaţii social au „bombardat-o” pe postariţă cu întrebări, pentru a afla când îşi vor primi banii. Femeia şi-a pierdut răbdarea şi a făcut dirigenţie cu ei, prin intermediul Facebook-ului, spunându-le că pentru puturoşi n-ar trebui să mai fie ajutor social. în plus, le-a atras atenţia că nu îşi deszăpezesc nici macar în faţa porţilor, dar au pretenţia ca ea să se lupte cu nămeţii pentru a le duce banii de la stat. Unii dintre asistaţii social nici nu s-au sinchisit să iasă din casă, ci au sunat-o pe postariţă pentru a-i cere banii.

Acesta este mesajul pe care poştăriţa l-a transmis supărată celor care stau cu mâna întinsă, în aşteptarea ajutorului social. Ioana Cristea este poştăriţă în comuna Conţeşti de 16 ani, dar acum şi-a pierdut răbdarea. În fiecare zi a dus corespondenţa prin nămeţi, pentru că cei care primesc ajutor de la stat nu şi-au făcut pârtie nici măcar la porţi.

Femeia le aminteşte oamenilor că ea este una, ei sunt sute. Poştăriţa împarte un miliard de lei vechi în fiecare lună, doar pentru ajutoarele sociale.

Localnicii au ieşit din case doar ca să meargă la poştă să întrebe când primesc banii, dar la deszăpezire mai greu. Au fost puşi de autorităţile locale să cureţe trotuarele şi au dat la lopată printre bombăneli.

Când aud de muncă pe asistaţii social îi apucă toate durerile. Inima îi doare cel mai tare, dar şi oasele şi nu mai pot da la lopată.

Florentina Radu are ameţeli şi stări de vomă când munceşte, de la inimă, spune ea. Nu doar că are probleme cu inima, dar parcă a lovit-o şi amnezia. Nu mai ştie nici câţi ani are, nici cât de mari sunt cei trei copii pe care îi are acasă, dacă i-a numărat bine.

Cel mai probabil, asistaţii social nu curăţă zăpada de pe marginea străzii pentru că nu ar mai avea unde să-şi răcească berea. Nu au primit ajutorul social pe februarie şi nici nu muncesc, dar au bani de bere, întrucât cârciumile din sat sunt pline.

Acum asistaţii social aşteaptă cu nerăbdare banii de la stat. S-au conformat, după cearta poştăriţei şi şi-au făcut poteci la porţi pentru a putea ieşi din curţi.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe