Statisticile sunt clare! Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii, iar explicaţiile specialiştilor pentru acest fenoment spun că doamnele sunt mai precaute în ceea ce priveste sănătatea. Reprezentanţii sexului puternic sunt mai neglijenţi, iar acest lucru duce şi la pierirea acestora în numar mai mare dupa varsta de 45 de ani.
Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, statisticile arată în continuare o îmbătrânire demografică, datorată în principal scăderii natalităţii, care a deterrninat reducerea absolută şi relativă a
populatiei tinere (0-14 ani), concornitent cu creşterea populatiei vârstnice (65 de ani şi peste). Cu toate acestea, numărul doamnelor şi domnişoarelor rămâne mai mare decât cel al bărbaţilor, în judeţul Dâmboviţa.
În ceea ce priveşte repartitia pe medii, 28,3% din populatia judetului trăia în mediul urban şi 71,7% în mediul rural, faţă de 53,6% şi respectiv 46,4% cât se înregistra la nivel national. Judeţul Dâmboviţa este după judeţele Ilfov şi Giurgiu, cel mai slab din perspectiva
urbanizarii. După anul 1992, sportul natural a fost negativ şi de dimensiuni din ce în ce mai mari, ajungand în anul 2016 la -1668 persoane, respectiv la o rată de -3,2 la 1000 de locuitori.
Evoluţia demografică nu se anunţă prea bună nici pe viitor.
Şi în 2060 populaţia feminină va rămâne preponderentă, conform statisticilor. Dacă şi domnii vor fi mai atenţi la stilul de viaţă şi vor deveni mai precauţi în ceea ce priveşte excesele, vor reuşi să aducă balanţa la acelaşi nivel.