PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FIRMA SĂRACĂ CU PATRON BOGAT, ȚINTITĂ DE FISC – VIDEO

FIRMA SĂRACĂ CU PATRON BOGAT, ȚINTITĂ DE FISC – VIDEO

de admin
18 vizualizări

Hotarati sa stranga cati mai multi bani la buget de stat, inspectorii Fiscului iau cu asalt fiermele de familie si toti roamnii care au contracte sezoniere. Autoritatea este convinsa ca mare parte dintre cei care desfasoara astfel de activitati nu vor sa  isi declare veniturile tocmai pentru a scapa de plata impozitelor. In cazul in care se dovedeste ca statul este vaduvit de sume importante de bani, cei prinsi vor fi constransi sa plateasaca amenda cel putin 35% din salariul mediu pe tara.

Principalele tinte pe care le-a luat statul vizeaza persoanele care refuza sa isi depuna declaratiile de venit desi castiga lunar sume impresionante de bani. In curand vor fi verificate PFA-urilor de pe listele Registrului Comertului, dar si cei care au profesii liberale precum contabili, arhitecti ,scriitori sau pictori.

Dupa 15 zile de la expirarea termenului de depunerea a declaratiilor de venit, autoritatile ii vor anunta pe contribuabili cat au de platit pentru castigurile otinute. Daca nici asa nu vor primi banii, inspectorii vor calcula, din oficiu, contributiile datorate, potrivit unui ordin al Agentiei de Administrare Fiscala, aflat in dezbatere publică.Persoanele care nu declara veniturile obtinute vor plăti automat 35% din salariul mediu de 2.200 de lei.

Specialistii sustin insa ca este putin probabil ca statul sa stranga mai multi bani la buget prin aceasta masura.

De asemenea este mai mult decat limpede ca statul nu se poate baza pe buna-credinta a romanilor. In plus si la acest moment pentru oameni este neclar cine se face vinovat. Statul, pentru ca impune taxe prea mari sau contribuabilii. Multi romani considera insa ca ideea Fiscului este una buna, plata darilor catre stat ar face ca lucrurile sa merga bine si in consecinta se elimina din tara evaziunea fiscala. Ultimele estimari arata ca evaziunea fiscala a ajuns sa fie 14% din Produsul Intern Brut.

 

Ilona Rotaru

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe