PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » FOCAR ÎNTRE BLOCURI

FOCAR ÎNTRE BLOCURI

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

De ani de zile un ansamblu de locuințe din cartierul 9 mai din municipiul Ploiești s-a transformat în focar de infecție. Asta după ce lucrările au fost lăsate de izbeliște din cauza neînțelegerilor pe care primăria le-a avut cu firma executantă. În imobilele din șantier și-au făcut loc maidanezii și oamenii străzii care au transformat locul într-un ghetou. La câțiva pași se află însă imobile noi, moderne, ai căror locatari cer să fie remediată cât mai curând situația. Locul a devenit periculos după ce au izbucnit în repetate rânduri incendii provocate de oamenii străzii. Administrația locală a transmis că procesul cu firma respectivă s-a încheiat și s-au demarat noi proceduri pentru finalizarea proiectului.

Blocurile au făcut parte dintr-un proiect comun al primăriei Ploiești și Agenția Națională pentru Locuințe. Intenția era de a construi sute de locuințe pentru persoane cu situații locative deosebite. Cele cinci blocuri au rămas însă în paragină după ce firma constructoare a intrat în faliment. A urmat un proces în instanță între firmă, ANL și primărie.

Zona a fost pur și simplu abandonată, fiind neîmprejmuită și blocurile au fost lăsate în paragină, nicidecum în conservare. Așa că oamenii străzii au găsit adăpost aici și au creat un adevărat dezastru. Locatarii din zonă au chemat pompierii în repetate rânduri din cauza incendiilor izbucnite la mormanele de gunoaie depozitate aici.

Cel mai greu suportă mizeria locatarii blocurilor învecinate. Cei care s-au mutat de curând în locuințele ANL alăturate s-au săturat de focar.

Reprezentanții administrației locale susțin că procesul cu prima firmă constructoare s-a încheiat, iar acum au fost demarate procedurile pentru achiziție publică. Va fi contractată o nouă firmă. Pentru finalizarea proiectului cu locuințe s-a vehiculat suma de aproape 5 milioane de lei. O parte din bani ar urma să vină de la Ministerul Dezvoltării, iar cea mai mare parte de la primăria municipiului Ploiești.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe