PRIMA PAGINĂ » FOSTII ANGAJATI DE LA MECHEL IES IN STRADA!

FOSTII ANGAJATI DE LA MECHEL IES IN STRADA!

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Disperati ca de trei luni de zile nu au mai primit un leu de la patronatul rus, cateva zeci de angajati concediati de la Mechel Targoviste au venit sa isi ceara drepturile. Oamenii au ajuns la limita rabdarii si spun ca se simt umiliti, dupa ce zeci de ani au lucrat in combinatul metalurgic. Cu greu, au reusit sa stea de vorba cu un reprezentant al companiei, insa fara vreun rezultat. Daca in termen de doua saptamani, patronii rusii nu le achita drepturile restante, oamenii ameninta ca vor protesta in fata Combinatului Metalurgic, dar si in fata Prefecturii Dambovita.

Au lucrat 30 de ani in Combinatul Metalurgic si s-au trezit in strada. Patronatul rus nu a platit nici macar salariile pentru perioada de preaviz pentru cei 530 de angajati concediati. Oamenii au ajuns in culmea disperarii. Nu si-au mai platit datoriile si risca sa ramana fara utilitati. Luni s-au adunat in fata Combinatului Metalurgic si au cerut sa stea de vorba cu un reprezentant al companiei. La inceput, nimeni nu a vrut sa ii primeasca. Mai mult, au fost chemati angajatii firmei de securitate, sa le blocheze accesul.

Fostii angajati de la Mechel Targoviste spun ca vinovati pentru criza prin care trece Mechel sunt cei care au condus combinatul. Ei au incasat salarii de sute de milioane de lei vechi, chiar si atunci cand nu se producea nimic.

Angajatii concediati de la Mechel Targoviste si-au mai incercat o data norocul, in speranta ca intr-un final, un reprezentant al companiei va sta de vorba cu ei. Au intrat, au discutat si nu au rezolvat nimic. Satui sa fie umiliti, fostii angajati de la Mechel Targoviste  spun ca vor protesta pe 17 iunie, in fata Combinatului Metalurgic, dar si in fata Prefecturii Dambovita, daca nu isi vor primi drepturile salariale restante. Peste 500 de persoane ar putea participa la acest protest.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/UdRQXUbiBPc

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe