PRIMA PAGINĂ » MII DE TARGOVISTENI, FARA APA CALDA

MII DE TARGOVISTENI, FARA APA CALDA

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Targovistenii abonati la Termica sunt revoltati ca de mai bine de o luna de zile au fost lasati fara apa calda! Oamenii spun ca sunt nevoiti sa incalzeasca apa la aragaz, pentru a se putea spala. Cel mai greu le este famiilor cu multi copii. Targovistenii se tem ca micutii se vor imbolnavi, din cauza ca nu au apa calda. Cosmarul Termica pare unul fara sfarsit. Din cauza datoriilor uriase pe care societatea le are la GDF Suez, 1800 de apartamente din Targoviste, dar si 24 scoli si gradinite nu mai primesc apa calda.

Situatia de la Termica ii aduce in culmea disperarii pe abonati. 1800 de apartamente din municipiu, 24 de scoli si gradinite sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire. Dupa ce in toiul iernii au fost nevoiti sa tremure de frig in case, acum targovistenii abonati la Termica au ramas de mai bine de o luna de zile fara apa calda. Locatarii sunt intr-o situatie disperata, mai ales familiile cu multi copii. Isi tin sticlele cu apa pe balcon, la soare sau incalzesc apa la aragaz si se spala la lighean, pentru ca nu au alta solutie.

Acesti targovisteni se gandesc cu groaza si ca la iarna vor tremura din nou de frig. Pentru ca Termica este aproape de faliment, in anotimpul rece nu vor fi furnizate caldura si apa calda. Targovistenii se tem ca li se vor imbolnavi copiii.

Termica Targoviste a intrat in insolventa in luna martie, apoi s-a contestat aceasta decizie. Un furnizor al Termica Targoviste cere din nou insolventa. Pentru ca are de recuperat datorii uriase de la Termica, GDF Suez,  nu mai furnizeaza de mai bine de o luna, gaze catre societatea targovisteana ce la randul ei nu mai poate livra apa calda consumatorilor. Varianta dezbatuta de consilierii locali acum este montarea unor centrale la blcouri. Asta vor si locatarii, care spun ca nu vor sa mai auda de Termica. Dealtfel viitorul Termica este cat se poate de sumbru dupa cum recunoaste chiar conducerea unitatii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/jpWQtzjuXHA

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe