PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FURTURI DE SEZON

FURTURI DE SEZON

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Sarbatorile de iarna sunt raiul hotilor! In aceasta perioada, acestia fac bani frumosi din furturile de sezon. Portofelele clientilor aflati la cumparaturi, bunurile din locuintele celor care pleaca in vacanta, dar si brazii de Craciun, devin tinta favorita a hotilor, care profita de orice clipa de neatentie sau neglijenta din partea victimelor. Politiistii au inmultit controalele si ii instruiesc pe oameni, in special batranii singuri sau care locuiesc in zone izolate, cum sa nu devina o prada usoara.

Oamenii aflati la cumparaturi sunt tinta preferata a hotilor, care actioneaza in cele mai aglomerate locuri: spatii comerciale, mijloace de transport in comun sau chiar pe bulevardele din zonele centrale. Preocupati de lista lunga pentru cumparaturi, oamenii devin neatenti si cad usor victime hotilor. Portofele, telefoane mobile, genti, dar si bijuterii, devin astfel o prada usoara.

Si daca nu actioneaza pe strada, atunci hotii sunt cu ochii pe locuinte. In perioada sarbatorilor, creste simtitor si numarul furturilor din case si gospodarii. Anul trecut, in perioada sarbatorilor au fost vizitati de hoti aproape 70 de damboviteni. Cele mai multe spargeri s-au dat la sate. In jumatate din cazurile inregistrate, modul de operare a fost acelasi: hotii au patruns prin efractie si au luat cu ei tot ce le-a picat in mana.

Si tot la capitolul furturi de sezon, nu trebuie uitati pomii de Craciun. In urma actiunilor desfasurate de politia damboviteana in ultima perioada, au fost confiscate peste 500 de Cracciun, 1800 de kilograme de cetina si 2500 de coronite de brad. Au fost constatate 18 infractiuni si au fost aplicate peste 500 de amenzi, in valoare de 173.000 de lei.

 ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu, Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe