GER ȘI VISCOL ÎN SUDUL ȚĂRII

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

 

Ger, viscol, vizibilitate redusă și ninsori abundente. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru zilele care urmează. ANM menține codul portocaliu de frig cu temperaturi până la -23 de grade Celsius, dar a emis și o nouă avertizare de ninsori și viscol. Jumătate din județele regiunii sunt sub cod galben, iar cealaltă jumătate respectiv Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Călărași au intrat sub cod portocaliu.

Gerul nu ne părăsește. Sudul țării este în continuare sub cod portocaliu de temperaturi scăzute. Valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

ANM a emis marți o altă avertizare de intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută. Cele două coduri, galben și portocaliu vor cuprinde întreaga regiune. Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea. În județele Giurgiu, Călărași și Ialomița vor fi rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În zona montană din Dâmbovița stratul de zăpădă depășește un metru și jumătate. Salvamontiștii recomandă turiștilor să pornească la drum echipați și să evite traseele periculoase.

Vremea rea a ținut școlile închise. Cursurile au fost suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman, dar și în Capitală. Tot marți nu s-a organizat activitate didactică în 14 unități școlare din județul Călărași. Două unități de învățământ din Dâmbovița au fost închise. Este vorba despre școala din Cojasca și cea de la Șelaru.

În alte două unități din Dâmbovița frecvența a fost foarte redusă. Este vorba despre Liceul DR.C Angelescu Găești și școala Păunei din Picior de Munte.

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri