VIS ÎNDEPLINIT PE PÂRTIE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Un tânăr a reușit să-și îndeplinească visul pe pârtie! Alexandru Călina din Sibiu, născut în urmă cu 25 de ani, complet nevăzător, a simțit pentru prima dată senzația alunecării pe schiuri pe pârtia Kalinderu. Însoțit de mama sa și un instructor de schi, tânărul a fost echipat corespunzător și a primit informațiile de baza referitoare la practicarea acestui sport.

Prima coborâre a fost făcută sub atenta îndrumare a instructorului pe o porțiune de aproximativ 50 de metri. Senzația aproape ca i-a smuls lacrimi de fericire lui Alexandru.

Alexandru spune că și-a găsit profesorul potrivit pe Internet, după ce de-a lungul vremii a contactat mai mulți instructori de schi dar care, atunci când aflau de handicapul său, refuzau să-l însoțească pe pârtie.

După ce a studiat cazul, instructorul Ștefan Bogdan a reușit cu răbdare mai multe coborâri pe pârtia de începători cu acesta. Pentru a pregăti și a pune pe schiuri un nevăzător este o muncă titanică.

După câteva coborâri pe distanțe scurte care au avut menirea de a-l încălzi și obișnui pe Alexandru cu mediul în care se afla, elevul însoțit de instructor au reușit să coboare cu succes pârtia cu o lungime de peste 200 de metri amenajată în Fun Park.

 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Evenimente

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri