PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII LA DESZĂPEZIRE

MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII LA DESZĂPEZIRE

de Andrei Oprescu
48 vizualizări

Deszăpezire în schimbul ajutorului social! Este decizia luată de autorităţile locale din comuna dâmboviţeană Băleni. Sute de asistaţi social au fost scoşi pe străzile din localitate pentru a le curăţa de zăpadă. Au eliberat şi şanturile şi gurile de scurgere, pentru ca în momentul topirii mormanelor de zăpadă, să nu fie inundate curţile localnicilor.

De voie, de nevoie, beneficiarii legii 416/2001, apţi de muncă, au ieşit să facă pârtie pe străzi, pe trotuare şi chiar să cureţe şanţurile, făcând loc apei care se va scurge în urma topirii zăpezii.

Acţiunea s-a desfăşurat sub atenta supraveghere a autorităţilor locale.

Nu toată lumea a venit echipată pentru munca de stradă.

Oamenii spun că şi-ar dori locuri de muncă, dar că nimeni nu le acordă nicio şansă. Domnul Valentin primeşte ajutor social de aproximativ zece ani de zile. În toată această perioadă şi-a căutat de muncă, însă nu a primit niciun răspuns favorabil.

Localnicii care au alte venituri sunt în permanenţă cu ochii pe cei care muncesc în schimbul ajutorului primit de la stat.

Un asistat social este obligat să presteze muncă la stat 8 zile pe lună.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe