PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GERUL FACE VICTIME

GERUL FACE VICTIME

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Gerul își spune cuvântul! La camerele de garda ale spitalelor este aglomerație mare zilele acestea. Fie că au probleme cu inima, au suferit degerături, hipotermie sau au alunecat pe gheață și au suferit fracturi, bolnavii sunt aduși pe bandă rulantă. Medicii recomandă vârstnicilor, copiilor și celor cu boli cronice să evite expunerea îndelungată la frig. Iarna cardiacii sunt cei mai expuși la infarct.
În urma eforturilor de adaptare la temperaturile joase, ritmul cardiac creşte, corpul pierde apă, iar sângele devine mai vâscos. Din cauza acestor modificări, iarna, cardia­cii sunt mai expuşi riscului de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral. Foarte mulţi dintre aceştia ajung la urgenţe în zilele geroase. Nu doar cardiacii sunt vulnerabili la frig. Printre cei mai sensibili la ger sunt şi vârstnicii, aceştia având imunitatea scăzută, precum şi alte boli asociate. La aceste categorii se adaugă diabeticii, astmaticii, hipertensivii şi cei cu boli renale cronice.
Medicii recomandă evitarea expunerii la frig şi protejarea corpului de temperaturile joase cu haine îmbrăcate în straturi și încălțăminte adecvată. Din dotare nu pot lipsi mănuşile, căciulile şi fularele.
Cardiacii trebuie să evite frigul deoarece acesta poate provoca crize. Și bolnavii care au arterită sunt și ei sensibili în perioada rece din cauza fluxului de sânge redus la nivelul picioarelor, așa că trebuie să poarte încălțăminte groasă. Mare atenție și pe unde circulați. Temperaturile scăzute au dus la formarea poleiului. În această perioadă a anului secția de ortopedie este luată cu asalt de cei care suferă fracturi.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe