PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TEHNICĂ DE INTERVENȚIE NOUĂ LA ISU DÂMBOVIȚA

TEHNICĂ DE INTERVENȚIE NOUĂ LA ISU DÂMBOVIȚA

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

La final de an Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a primit tehnică de intervenție nouă. Trei ambulanțe SMURD și o autoscară au intrat în dotarea ISU Dâmbovița. Pentru a face față solicitărilor în numar din ce în ce mai mare în cazul situațiilor de urgență ar mai fi necesare cel puțin șase ambulanțe și șase autospeciale pentru intervenție în caz de incendiu.
La sfârşitul săptămânii trecute, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au intrat trei ambulanțe SMURD – tip B2, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime (autoscară) şi un container electrogenerator. Ambulanţa de urgență de tip B2 este destinată pentru intervenție în caz de urgenţe medicale. Autoscările sunt destinate, în special pentru pătrunderea rapidă a pompierilor în părţile superioare ale clădirilor. Autoscările pot fi folosite şi pentru: lucrul cu substanţe de stingere de la înălţime, pentru iluminarea anumitor zone pe timpul nopţii, pentru salvarea persoanelor şi bunurilor, ca macara (masa maximă ridicată fiind de 300 kg). Containerul este destinat pentru alimentarea cu energie electrică a unor tabere mobile, gospodarii, spitale în cazul producerii unor situații de urgență care determină întreruperea alimentării cu energie electrică de la rețeaua națională.
În fiecare an numărul solicitărilor crește, iar o parte din parcul auto a depășit de mult numărul maxim de kilometri, dar și vechimea.
Pentru a acoperi necesarul solicitărilor ar mai fi nevoie de încă șase ambulanțe SMURD și încă șase autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea incendiilor.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe