PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GOJI, FRUCTUL LONGEVITĂŢII

GOJI, FRUCTUL LONGEVITĂŢII

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

 

Uşor, uşor, fructul de Goji devine cunoscut şi în ţara noastră, chiar dacă oamenii sunt reticenţi în faţa bobiţelor de culoare roşiatică pe care le găsesc în pieţe. Ar trebui să ştiţi că Goji este considerat fructul longevităţii, o adevarată comoară a naturii. Mai mult decât atât, întăreşte sistemul imunitar, are cel mai mare procent de vitamina C şi ne apară de radiaţiile solare. Beneficiile sunt multiple, însă, şi munca în plantaţiile de Goji este pe măsură.

Pentru a ştii exact cum arată fructul de Goji, când este bun pentru consum şi cât de benefic este acesta pentru sănătate, mergem în plantaţia de care se ocupă Cerasela Tamaş, împreună cu familia, situată în comuna dâmboviţeană Ulmi. Plantaţia datează din 2015 şi a fost realizată de la o simplă idee, inspirată de peste hotare. De atunci, din mai până în octombrie, agricultorii culeg continuu fructele de Goji, care se fac pe suprafaţa de o mie de metri.

Investiţia este mai greu de scos, întrucât românii nu ştiu prea multe despre fructul Goji şi nu are prea mare căutare în pieţe.

Acesta vine din China, unde, de mii de ani, ocupă un loc de cinste în medicina tradiţională chineză, iar astăzi este supranumit superfructul. Potrivit celor mai recente studii, Goji este fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, care au grijă de elasticitatea pielii. Datorită conţinutului foarte ridicat de vitamine, minerale şi alte substanţe vitale, Goji menţine şi întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie al organismului şi ajută la menţinerea sănătăţii. Ajută inima să funcţioneze la parametri optimi, contribuie la menţinerea unui sistem nervos sănătos,  întăresc oasele şi ligamentele.

Munca în plantaţia de Goji este pe măsura beneficiilor pe care fructul le are asupra sănătăţii. Fructele de dimensiuni mici se culeg manual, iar plantele de Goji trebuie curăţate şi întreţinute, astfel încât să producă de primăvara până toamna târziu. Cerasela Tamaş se ocupă de plantaţie alături de familie.

  Specialiştii recomandă să introducem Goji în alimentaţia zilnică, fie în cerealele de dimineaţă, iaurt, terci de ovăz sau ca gustare între mesele principale. Un mic pumn de Goji (10-30 grame) asigură necesarul zilnic de vitamine şi nutrienţi. Gojile se vând în pieţe fie în formă brută, fie congelate, fie sub formă de dulceaţă. Cei interesaţi o pot contacta pe cerasela Tamaş la numărul de telefon 0727 615 915. 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe