PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GREVA CONTINUĂ

GREVA CONTINUĂ

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Funcționarii publici din primării au ajuns la capătul răbdărilor. Aceștia revendică drepturi salariale mai mari și susțin că nu li se pare normal ca munca lor să fie răsplătită cu aceeași sumă ca a unui muncitor necalificat, majoritatea având salariul minim pe economie.

Nemulțumiți de faptul că după prima grevă din data de 5 iulie nu au obținut nimic, funcționarii publici din primării au decis să continue greva. Activitate funcționarilor publici va fi întreruptă în peste 50 de unități administrativ teritoriale, acordânduse doar servicii de urgență.

Sindicaliştii precizează că majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016). Una dintre cererile pincipale ale funcționarilor publici este mărirea salariilor cu 25 % și acordarea tichetelor de vacanță. Oamenii sunt revoltați că revendicările lor nu sunt luate în serios și amenință că dacă nici de această dată nu vor primi un răspuns vor face grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19 iulie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe