PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIMARUL DIN FLOREȘTI, VIZAT DE PERCHEZIȚII

PRIMARUL DIN FLOREȘTI, VIZAT DE PERCHEZIȚII

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Descinderi la primăria prahoveană Florești și la locuința edilului șef într-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Politistii de investigare a criminalitatii au efectuat in total 29 de perchezitii. Acestia au descins si la o firma din Floresti, dar si in cateva locatii din judetul Brasov. Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv.Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale se ridică la peste 3.200.000 de lei.

Unul dintre cei vizati de acțiunea polițiștilor este si edilul localității Floresti, Eugen David, iar din dosar rezultă că s-ar fi acordat 207 de plăți cu titlu de ajutoare de urgență fără a se fi întocmit documentația aferentă și, prin contracte întocmite abuziv, a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, prejudiciul provoca de peste 770.000 lei. Tototdată, în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei.

Vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere, iar persoanele în cauză vor fi conduse la audieri.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe