Medicii şi asitenţii de la Spitalul Judeţean din Târgovişte s-au alăturat colegilor din ţară şi au intrat în grevă japoneză. Poartă în timpul programului banderole albastre pe mâna, în semn de protest faţă de modul în care sunt plătiţi şi trataţi. Timp de o săptămână cadrele medicale încearca sa traga un semnal de alarmă, iar daca nimeni nu va lua atitudine vor intra in greva de avertisment. Adica, timp de o ora pe zi vor sista activitatea şi vor consulta doar urgenţele grave.
Sătui de modul în care sunt tratati, de numărul mare de ore de gardă pe care trebuie să le facă şi salariile mici pe care le iau lună de lună, medicii din Târgovişte s-au solidarizat cu cei din întreaga ţară. Ei cer ca orele suplimentare să fie incluse în vechime, să fie eliminat deficitul de cadre medicale şi mai ales să fie înţeleşi atunci când după 30 de ore de gardă nu mai dau acelaşi randament.
Mihai Popa tratează de doi ani, pacienţii care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Este medic de urgenţă, iar fiecare caz în parte îl tratează cu dăruire şi reponsabilitate. Este tânăr şi recunoaşte că de nenumărate ori a fost la un pas de a pleca din ţară să lucreze în condiţii mai bune şi să fie mai bine plătit. A avut ani grei, în care a reuşit doar cu ajutorul părinţilor care l-au sprijinit finaciar. În cei cinci ani de rezidenţiat la Spitalul Floreasca din capitală, nu lua mai mult de o mie de lei, iar acum, după ce face minim 200 de gărzi pe lună, de abia sare de 3 mii de lei.
Încă nu şi-a pierdut speranţa şi se încăpăţânează să rămână acasă la gândul că şi aici va fi mai bine.
Şi dr. Daniela Uzdriş, medic obsterică ginecologie, consultă pacienţii purtând banderola albastră pe mână. Este medic al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte încă din anul 1986, iar după ani de muncă are un salariu de 2 mii 200 de lei, la care se adauga numarul orelor de garda.
Medicii sunt hotărâţi să nu renunţe aşa uşor. După greva japoneză, dacă nu se vor lua măsuri, urmează greva de avertisment Adică, timp de o oră se va sista activitatea medicală şi vor fi consultaţi şi trataţi doar pacienţii aflaţi în stare gravă.