PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GREVĂ LA CENTRUL DIN ȚUICANI

GREVĂ LA CENTRUL DIN ȚUICANI

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Greva generala la Centrul pentru Reabilitarea Persoanelor cu Handicap de la Tuicani! 100 de angajati au refuzat sa mai aiba grija de bolnavi, revoltati de salariile pe care le primesc. Oamenii se plang ca lucreaza in conditii extrem de grele, pe lefuri de mizerie. Timp de doua luni au cerut sa beneficieze de sporul specific domeniului de activitate, dar in zadar. Asa ca s-au vazut nevoiti sa intrerupa lucrul.

Angajatii Centrului de la Tuicani se plang ca lucreaza in conditii extrem de grele si primesc salarii de mizerie. Trebuie sa aiba grija de 125 de persoane cu un handicap grav, multe dintre ele violente. Nu de putine ori au fost agresati de bolnavi, spun acestia.

In plus, au fost nevoiti sa vina cu bani de acasa penrtu a-si cumpara materialele necesare la serviciu.

La 30 de persoane cu handicap sunt numai doua infirmiere, se plang acestea.

Si de parca nu ar fi fost de ajuns, primesc salarii de mizerie, se plang angajatii centrului. O infirmiera cu vechime primeste in jur de 700 de lei pe luna. Nu ne ajung banii nici pentru a supravietui, spun disperati oamenii.

De doua luni, cei aproape 100 de angajati cer sa le fie acordate sporul de 30% specific activitatii si sporul de 100% pentru turele de week-end si sarbatori legale. Pentru ca le-au fost refuzate, au declansat greva generala.

Greva s-a incheiat cu promisiunea ca angajatilor le vor fi respectate drepturile salariale. Problema este acum de unde se vor gasi fonduri pentru plata lefurilor mai mari.

In plus, potrivit normelor europene, numarul persoanelor cu dizabilitati din acest centru este dublu decat ar trebui. In concluzie, se cauta solutii pentru mutarea lor. Problema este ca la Tuicani este singurul centru de acest gen din tot judetul Dambovita, dar si din imprejurimi.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe