PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GERUL FACE VICTIME

GERUL FACE VICTIME

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Gerul face primele victime in Dambovita. In aceasta dimineata un batran a fost adus in stare grava la spital, dupa ce a fost gasit inghetat in curtea casei. Un alt barbat, de aceasta data cetatean algerian, a fost preluat si el de ambulanta, pentru ca a suferit degeraturi. A fost frig de au crapat pietrele in Dambovita. Mercurul a coborat in termometre pana la -16 grade celsius. Oamenii sunt sfatuiti de medici sa evite deplasarile, pentru a nu fi rapusi de ger. In Targoviste, cei care se resimt din cauza temperaturilor extrem de scazute pot cere ajutor la corturile Crucii Rosii, unde voluntarii si angajatii Directiei de Asistenta Sociala distribuie si ceai cald. Pentru a nu fi rapusi de ger, oamenii strazii sunt adusi la Centrul „Speranta”.

Batranul a fost gasit in curtea casei din Priseaca, inghetat. Se pare ca a iesit cu o noapte inainte din locuinta si a cazut in zapada. A fost gasit abia a doua zi si adus in stare grava la spital, aflandu-se in coma. Medicii ii sfatuiesc pe damboviteni sa nu isi puna in pericol viata, din cauza gerului. Varstnicii, in special cei care sufera de o afectiune trebuie sa evite deplasarile prin frig. In Targoviste, sunt amplasate in continuare doua corturi in zona centrala. Aici, voluntarii Crucii Rosii pot asigura primul-ajutor in caz de nevoie. In plus, trecatorilor li se ofera un refugiu din calea gerului si un ceai cald.

In acest sfarsit de saptamana, temperaturile vor urca usor, dar meterologii ne avertizeaza ca nu am scapat inca de ger.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe