PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GRINDINA A FĂCUT RAVAGII LA BĂLENI

GRINDINA A FĂCUT RAVAGII LA BĂLENI

de Andrei Oprescu
30 vizualizări

O ploaie cu grindină a distrus culturile de legume din comuna dâmboviţeană Băleni. Bucăţi de piatră cât oul de găină au căzut din cer pe timp de noapte, timp de o jumatate de oră. Oamenilor le-a fost teamă să iasă din case, iar dupa încetarea ploii s-au luat cu mâinile de cap. Maşinile au fost lovite de grindină, au rămas semne pe pereţii caselor, foliile de pe solarii au fost rupte, iar culturile de pe câmpuri sunt compromise.

Nu doar geamurile maşinilor au fost sparte de grindina mare cât oul de găină. La fel s-a întâmplat cu foliile care acoperă solariile.

Nici grădinile sau culturile de pe câmp nu au scăpat de furia naturii.

Ploaia cu grindină pare că a măturat tot în calea ei.

Oamenii s-au speriat foarte tare! Spun că nu au văzut niciodată aşa ceva. Au încercat să îşi salveze bunurile, însă şi-au dat seama că viaţa lor este mai importantă şi că sunt prea mici pentru a ţine piept naturii înfuriate.

Agricultorilor din Băleni le este teamă să înlocuiască aceste culturi. Este destul de târziu pentru a mai produce ceva, iar surprizele pe care vremea capricioasă le-a făcut în ultima perioadă îi descurajează total. Pentru că situaţia este una comună la nivel naţional, cei care lucrează pământul cer sprijin de la Guvern pentru a recupera măcar o parte din pagubele generate de calamităţile naturale din ultimele săptămâni.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe