PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GRINDINĂ ŞI VIJELII

GRINDINĂ ŞI VIJELII

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Codul galben de averse de peste 25 l/mp, grindină şi intensificări ale vântului şi-a pus amprenta pe nordul judeţului Dâmboviţa! O ploaie de câteva zeci de minute cu grindină a făcut ravagii în comunele Moţăieni şi Pietrari. Oamenii au fost blocaţi în maşini sau în locuinţe pe timpul averselor şi s-au uitat cu groază cum apa le patrunde în gospodarii.

A fost rupere de nori în nordul judeţului Dâmboviţa, în după-amiaza zilei de miercuri. Temperaturile de peste 30 de grade din timpul zilei au generat vijelii spre seară. La Moţăieni, ploaia a fost însoţită de vânt puternic şi grindină, care a distrus culturile localnicilor. Nu a plouat mai mult de o oră, însă, apa a inundat gospodăriile localnicilor.

Şanţurile nu au mai făcut faţă volumului mare de apă şi au răfulat. Trotuarele au fost inundate, iar apa a pătruns în curţile şi casele oamenilor. Apa a curs pe drum la fel ca pe gârlă.

Parcă s-a rupt cerul şi la Pietrari, unde apa dee ploaie a curs şiroaie, iar gheaţa a acoperit totul, ca după o ninsoare abundentă.

Meteorologii anunţă furtuni violente şi în următoarele zile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe