PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » HRAMUL MÂNĂSTIRII NUCET – VIDEO

HRAMUL MÂNĂSTIRII NUCET – VIDEO

de admin
61 vizualizări

Premierul Victor Ponta va fi prezent vineri, 25 aprilie, in localitatea damboviteana Nucet cu ocazia sarbatorii Izvorului Tamaduirii, hramul manastirii Nucet. Slujba va fi oficiata de InaltPreasfintitul Nifon, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Mii de credinciosi sunt asteptati sa participe la eveniment.
Slujba solemna a Sfintei Liturghii va fi oficiata de Inalt Preasfintitul Nifon al Targovistei, in locul cunoscut drept ”Fantana de Leac”, unde, nu doar cu aceasta ocazie, ci si in timpul anului, multi pelerini vin, pentru a lua apa binecuvantata. In prima vineri din saptamana de dupa Paste, ortodocsii sarbatoresc ”Izvorul Tamaduirii”. Sarbatoarea face referire la vindecarea miraculoasa a unui orb care si-a recapatat vederea dupa ce s-a spalat pe faţa cu apa dintr-un izvor aflat intr-o padure din apropierea Constantinopolului. Dambovitenii spun ca si apa din fantana Manastirii Nucet este tamaduitoare. La evenimentul din localitate vor porticipa si oficialitati locale si judetene. Invitatul de onoare va fi insa premierul Romaniei, Victor Ponta. Credinciosii sunt asteptati sa participe in numar cat mai mare, la sarbatoarea hramului Manastirii Nucet, incepand cu ora 8.00.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe