PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » HRANA PENTRU SARACI

HRANA PENTRU SARACI

de Andrei Oprescu
38 vizualizări

Saracii Targovistei au parte de sarbatori imbelsugate. In Ajun, au plecat incarcati cu hrana de la Cantina de Ajutor Social din Targoviste. Masa pentru ei este una cu adevarat festiva, pentru ca meniul este unul traditional: ciorba de vacuta, sarmale, friptura si multe alte bunatati. Sunt familii numeroase, care nu au ce sa puna pe masa si impart mancarea primita de la cantina. Este singura lor sansa sa se bucure de o masa de srabatori. In plus, copiii sarmani au avut parte si de o supriza. Mos Craciun a venit la ei cu daruri.

Saracii Targovistei au facut coada la Cantina de Ajutor Social din Targoviste, pentru a primi hrana de sarbatori. Au plecat incarcati cu alimente si bucate traditionale. Multi vor imparti insa hrana cu cei de acasa. Aceasta femeie are noua copii. A venit sa isi ia mancarea pentru Craciun si spune ca de patru ani, ea si copiii ei traiesc cu hrana primita aici.

In fiecare an, in Ajunul Craciunului, angajatele Cantinei de Ajutor Social din Targoviste lucreaza la foc automat. Dupa ce mancarea este gata, incep sa o distribuie. Nimeni nu pleaca pana cand si ultimul sarman isi primeste hrana. Altfel, el nu va avea ce sa puna pe masa de Craciun.

De suprize au avut parte si copiii sarmani. Mos Craciun a venit special pentru ei, la Cantina de Ajutor Social, cu daruri.

Din pacate, acesti copii, condamnati de saracie la o copilarie fara educatie, abia stiu cateva cuvinte in limba romana. Cine sa ii invete colinde? Singurul pe care il stiu, de la cel mai mic pana la cel mai mare, este: Ne dati ori nu ne dati. Sunt putinele cuvinte, in romana, pe care le-au invatat de la parintii lor.

Este trist, dar fara scoala, acesti copii nu vor avea niciodata sansa la un trai mai bun decat al parintilor lor.

Pentru altii, mai exista inca o speranta.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe