PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SARBATOAREA BUCURIEI

SARBATOAREA BUCURIEI

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Putin timp ne mai desparte de sarbatoarea Nasterii Domnului. Vom sta la masa plina cu bucate traditionale, alaturi de cei dragi, iar copiii vor gasi darurile mult visate, langa bradutul frumos impodobit. Craciunul nu inseamna insa doar mancare si daruri, nu se rezuma la grija pentru trup, ci pentru suflet. Pentru a intampina asa cum se cuvine sarbatoarea Nasterii Domnului, in Ajun, targovistenii au mers in numar mare la Biserica, unde s-au spovedit si s-au impartasit.

In Ajunul Craciunului, bisericile din Targoviste s-au umplut de credinciosi, care au venit sa isi marturiseasca pacatele. Si-au gatit casa si masa pentru marea sarbatoare, dar au avut grija si de pregatirea spirituala, pentru a se bucura asa cum trebuie de Nasterea Domnului. Batranii spun ca asa au pomenit: de Craciun, sa mearga la spovedanie.

Sunt insa multi altii care uita ca semnificatia Craciunului este cu totul alta decat mese pline si bani cheltuiti pentru daruri. Sarbatorim Nasterea lui Iisus din Fecioara Maria, intr-o pestera saraca din Betleemul Iudeii, venirea Fiului lui Dumnezeu pe pamant, pentru ca toti oamenii sa se poata mantui.

Praznicul Nasterii Domnului este unul al bucuriei, al biruintei binelui asupra raului si al sperantei. Asa ar trebui sa il simtim fiecare dintre noi. Este momentul sa privim si catre cei din jurul nostru. Vom fi suprinsi sa vedem cat ajutor si cata bucurie putem darui.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe