PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Îmbătați cu apă rece – VIDEO

Îmbătați cu apă rece – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

O adevarat isterie a fost provocata, in ultima vreme, de publicarea asa numitului Master Plan pentru Transport. Documentul, de peste 500 de pagini, cuprinde strategia Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de transport pe termen scurt, mediu si lung. In fapt, toate autoritaile publice locale viseaza deja frumos la realizarea de autostrazi sau drumuri expres ce sa tranziteze comunitatile lor. Si in Dambovita se intampla acelasi lucru, insa de la proiectele de pe hartie pana la implementare este o cale extrem de lunga.
Cu un termen limita in 2014, stabilit de catre UE, de elaborare a unei strategii de dezvoltare a infrastructurii rutiere, oficialii romani au conceput Master Planul pentru transport, ce a creat atata valva, un proiect care la momentul actual este supus dezbaterii publice, nefiind unul final. In acelasi timp, un proiect ce a primit mai mult sau mai putin voalat critici din parte partenerilor europeni, din perspectiva prevederilor nerealiste. In principal la capitolul fonduri, de intregul proiect depinzand alocarile europene de fonduri nerabursabile destinate infrastructurii de transport din Romania.Intre proiectele prevazute, in acest plan, se regasesc multe ce au determinat autoritatile judetene sa le prezinte ca pe adevarate succese. Unul dintre acestea:
Dar probabil ca cea mai importanta informatie este acea ca proiectul este prevazut pentru implementare in perioada 2021-2030, in ambele scenarii de implementare.
deci, cu alte cuvinte, intr-un viitor nu foarte apropiat. Pentru comparatie, in Master Plan fiind cuprinse peste 30 de proiecte similare ce practic brazdeaza tara de la un capat la altul. Unele, precum autostrada Brasov-Sibiu

fiind prevazute cu un interval de implementare in perioada 2014-2020, dar nici acesta bugetat deocamdata.In alta ordine de idei master Planul pentru transport ramane deocamdata doar un proiect supus dezbaterii publice chiar la acest moment si care poate suferi modificari majore mai ales ca unele dintre proiecte sunt luate in considerare cu o perioada de implementare dupa anul 2030.

Redactor: Horia Marin

 

https://www.youtube.com/watch?v=Dmj7HbAeLe8

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe