PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IMIGRANŢI SIRIENI DESCOPERIŢI ÎN DÂMBOVIŢA

IMIGRANŢI SIRIENI DESCOPERIŢI ÎN DÂMBOVIŢA

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Trei imigranţi sirieni au ajuns în judeţul Dâmboviţa din greşeală. Au reuşit să urce în remorca unui tir de marfă în Turcia, însă şoferul a făcut un popas în comuna dâmboviţeană Corbii Mari. Aici au fost găsiţi de poliţişti după ce chiar unul dintre imigranţi a sunat la 112. Sirienii au plătit foarte mult pentru a ajunge în remorca tirului, iar şoferul turc susţine că nu ştia nimic despre existenţa acestora în autovehiculul pe care îl conducea.

Sirienii, un barbat de 34 de ani, iubita acestuia şi sora lui, au fost găsiţi de un poliţist pe raza comunei dâmboviţene Corbii Mari. Au ajuns aici cu un tir de marfă, care a plecat din Turcia.

Cei trei tineri au fugit din ţara lor din cauza bombardamentelor continue. În Turcia au plătit câte 1500 de euro de persoană pentru a ajunge în remorca tirului.

Cei trei sirieni au stat în remorca tirului timp de două zile. Au îndurat călătoria dificilă cu gândul că oriunde vor fi mai în siguranţă decât în ţara lor.

Şoferul tirului, de origine turcă, susţine că nu ştia că printre borcanele de plastic pe care le transporta la Afumaţi, avea în tir şi trei sirieni. Înainte de a ajunge la destinaţie, turcul s-a oprit la Corbii Mari, la iubita sa româncă.

După ce au ieşit din tir, sirienii au fost văzuţi de un vecin de-ai femeii.

Chiar dacă nu au ajuns la destinaţia dorită, cei trei sirieni se bucură că sunt pe teritoriul Uniunii Europene. Nu ştiu prea multe despre ţara noastră, dar se gândesc să rămână aici.

Cei trei refugiaţi au lăsat în urmă mame şi fraţi şi speră să îi aducă şi pe ei în Europa. Vor fi duşi la centrul de protecţie de la Otopeni, unde vor avea un adăpost deasupra capului, mese calde şi un ajutor financiar cu care să se poată descurca pe pământul românesc.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe