PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IMUNIZAREA, O PROBLEMĂ

IMUNIZAREA, O PROBLEMĂ

de admin3
6 vizualizări

Disputele asupra vaccinării au luat amploare în ultimul timp în România. Cazurile de poliomielită din Ucraina dar și scăderea ratei vaccinale au dat alarma în sistemul de sănătate. Medicii susțin că se confrunta cu tot mai multe refuzuri ale părinților de a-și imuniza copiii, însă pericolul este foarte mare.  În România nu au mai fost depistate cazuri de poliomielită din 1996.

Poliomielita, adesea denumită și paralizie infantilă, este o boală infecțioasă virală acută, care se răspândește de la om la om. În aproximativ 1% dintre cazuri virusul pătrunde în sistemul nervos central, infectând și distrugând preferențial neuronii motori, având ca efect slăbiciune musculară și paralizie flască. La granita cu Romania au fost identificate la inceputul lunii două cazuri, ambele în Ucraina. În aceste condiții autoritățile române vor să introducă vaccinare obligatorie. Pentru medici este o veste bună după ce de câțiva ani se luptă singuri cu părinții care refuză vaccinarea copiilor.

Rata vaccinării a scăzut în țara noastră la sub 85%, iar multe dintre vaccinurile refuzate sunt pentru boli grave care au făcut ravagii în trecut. Poliomielita este doar un exemplu. În Romania nu a mai fost depistat nici un caz din 1996, dar epidemiile reapar la diferite intervale de timp. Previziunile medicilor s-au adeverit astfel.

Serurile incluse în schema națională de vaccinare care se administreaza de la naștere și până la 14 ani vor deveni obligatorii potrivit proiectului Ministerului Sănătății. Dacă nu-și  vor vaccina copiii, părinții pot fi sancționați. Mai multe informații despre imunizare dar și riscurile acestor boli grave, aflați duminică într-o nouă ediție a emisiunii Începând de astăzi.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe