PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎN VIZORUL ANI – VIDEO

ÎN VIZORUL ANI – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Nici cei care au depus juramantul lui Hipocrate, dar au calcat stramb nu scapa de ANI. Agentia Nationala de Integritate a gasit in incompatibilitate si conflict de interese 29 de actuali si fosti manageri de spital, sefi de sectie si directori medicali, din Bucuresti si 12 judete, cei mai multi din Sibiu. Pe lista ANI se afla si medici din judetele Prahova si Teleorman.

Pentru cele 29 de persoane, ANI a întocmit 38 de rapoarte, constatând fapte de incompatibilitate în 22 de cazuri respectiv 12 manageri de spital, un fost manager de spital, opt şefi de secţie şi un fost director medical, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală în 14 cazuri respectiv doi manageri de spital, 11 şefi de secţie şi un director medical şi încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în două cazuri reprezentand un manager de spital şi un director medical.

Cei mai multi medici si manageri gasiti in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate sunt din Sibiu, insa nici medicii din judetele din Regiunea Sud Muntenia care au incalcat legea nu au scapat de ANI. Cătălin Vişean, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2010 – 30 aprilie 2012, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu. Gabriel Ţintărescu, manager al Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 noiembrie 2013, întrucât are şi funcţia de manager de proiect în cadrul unei societăţi comerciale. Constanţa-Alina Filip, manager al Spitalului Orăşenesc Sinaia, se află în stare de incompatibilitate din 8 iulie 2010, întrucât deţine şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale. Lidia Râjnoveanu, managerul Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga, se află în stare de incompatibilitate începând din 15 decembrie 2009, întrucât exercită şi funcţia de medic în cadrul Spitalului Orăşenesc Sinaia şi, respectiv, în cadrul unei societăţi comerciale. Valentin Filip, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, se află în incompatibilitate din 23 mai 2012, întrucât exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. Gheorghe Dincă, manager al Spitalului Orăşenesc Zimnicea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 noiembrie 2010 – 19 februarie 2014, întrucât a exercitat simultan şi calitatea de reprezentant al oraşului Zimnicea în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Apa Serv SA Alexandria.

REPORTER: Cătălina Sandu

https://www.youtube.com/watch?v=z3c4rms6g5U

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe