PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PLANURI MARI ÎN SĂNĂTATE – VIDEO

PLANURI MARI ÎN SĂNĂTATE – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Doua programe finantate de Ministerul Sanatatii vor fi lansa in viitorul apropiat. Ministerul Sanatatii va aloca, din octombrie, 5 milioane de lei, pentru tratamentul pacientilor cu trauma si accident vascular cerebral din sapte spitale aflate intr-un program national, a anuntat secretarul de stat Dorel Sandesc. 

Programul de trauma va fi finantat de MS cu 30 de milioane de lei si se va desfasura in 20 de spitale. Prin acest program se va asigura finantarea materialelor de osteosinteza, acele materiale necesare pentru operarea pacientilor cu politraumatisme, pe care spitalele nu si le puteau permite intotdeauna.

Si programul de accident vascular cerebral v-a ajunge in spitale. Ministreul Sanatatii va asigura finantarea medicamenetlor trombolitice necesare in tratamentul de urgenta al pacientilor cu accident vascular cerebral.
De asemenea, se va demara si
Programul de radiologie interventionala, prin care se va asigura interventia in urgenta, la pacientii cu accident vascular cerebral, o interventie endovasculara, ce poate rezolva cazurile evitand interventiile chirurgicale si aducand beneficiu terapeutic.

Echipa ministrului Banicioiu a gandit un pachet numit „Actiuni prioritare”, adresate bolilor cardiovasculare. In acest sens, Ministerul Sanatatii a implementat Programul national de infarct miocardic acut, care asigura finantarea stenturilor necesare pentru tratamentul in urgente a pacientilor cu aceasta problema. 

O alta actiune extrem de importanta este Anestezie terapie intensiva, care asigura completarea finantarii pentru medicamente si pentru consumabile necesare ingrijirii pacientilor din sectiile de Anestezie si terapie intensiva. Aceste programe s-au impus ca o necesitate datorita unei realitati: decontarile facute de CNAS nu acopera cheltuielile reale necesare ingrijirii cazurilor grave. Astfel ca spitalele nu aveau la dispozitie cele necesare intotdeauna si spitalele mari, importante, aveau deficit.

De acest program a inceput sa beneficieze si Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste. 

Un alt program, lansat anul acesta de MS, se numeste „Actiuni prioritare pentru profilaxia mortii subite cardiace de cauza aritmica„si are alocati 4,9 milioane de lei, desfasurandu-se in sapte spitale. 

In toate aceste programe ale Ministerului Sanatatii vor fi inclusi aproximativ o mie de pacienti, cu probleme de sanatate grave.

Imag: spitale, centre medicale, medici in spitale, aparatura,

Ilona Rotaru

Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=nflfxhMpLCg

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe