PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCĂ AȘTEAPTĂ RACORDAREA LA REȚEAUA DE APĂ

ÎNCĂ AȘTEAPTĂ RACORDAREA LA REȚEAUA DE APĂ

de Andrei Oprescu
97 vizualizări

Un sfert din populația României încă se chinuie cu puțul din curte sau poate chiar mai rău cu fântâna de pe uliță. Sunt românii la care sistemul public de alimentare cu apă nu a ajuns. Statisticile arată că populaţia conectată la sistemul public de alimentare cu apă a reprezentat 72,4% din populaţia rezidentă a României în anul 2020. Populaţia neconectată la sistemul public de alimentare cu apă a fost de 5.324.796 persoane în 2020. Se întâmplă acest lucru pentru că autoritățile nu vor să-și facă treaba. Lipsa fondurilor, se scuză unii..în timp ce alții au lăsat banii să se ducă pe apa sâmbetei și nu au profitat de fondurile europene pentru a demara extinderea rețelei de apă în localități. La nivelul regiunilor de dezvoltare, în anul 2020, ponderea cea mai mare a populaţiei conectate la sistemul public de alimentare cu apă din totalul populaţiei rezidente s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (87,5%), urmată de regiunea Sud-Est (85,3%). Gradul cel mai redus de racordare s-a înregistrat în regiunea Nord-Est (52,1%), urmată de regiunea Sud-Vest Oltenia (61,1%).

RACORDARE REȚELE DE APĂ 2020

Bucureşti-Ilfov (87,5%)

Regiunea Sud-Est (85,3%)

Regiunea Nord-Est (52,1%

Regiunea Sud-Vest Oltenia (61,1%)

Cea mai mare cantitate de apă distribuită a fost pentru agricultură şi piscicultură, respectiv 874,39 milioane de metri cubi (49,3% din total).

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe