PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCĂ O AMÂNARE – VIDEO

ÎNCĂ O AMÂNARE – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Aveti de primit despagubiri pe terenuri detinutein Bulgaria, Basarabia, Bucovina de Nord sau Tinutul Herta? Mai aveti de asteptat pana cand veti primi drepturile din partea statului roman. Asta deoarece un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial amana cu sase luni procesul de acordare a compensatiilor financiare.

Potrivit legii 287/2013 privind privind acordarea despagubirilor cetatenii romani prejudiciati in urma aplicarii Tratatului dintre Romania si Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, precum si cei deposedati ca urmare a parasirii fortate a Basarabiei, Bucovinei de Nord si a tinutului Herta, dar si ca urmare a celui de al Doilea Razboi Mondial, au dreptul la despagubiri sau compensatii pentru bunurile imobile avute in proprietatea lor in aceste teritorii incepand cu ianuarie 2014. Totusi acest proces a fost amanat recent de autoritati. Astfel, emiterea hotararilor privind acordarea de compensatii cetatenilor romani aflati in situatiile descrise mai sus se suspenda pe o perioada de 6 luni. Potrivit avocatului Mihai Lucian Lungu statul nu este capabil sa identifice masurile necesare pentru continuarea procesului de acordare a despagubirilor.

 

Valentin Popescu

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe