PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O NOUĂ AUTOGARA ÎN TÂRGOVIȘTE

O NOUĂ AUTOGARA ÎN TÂRGOVIȘTE

de Andrei Oprescu
507 vizualizări

Au fost finalizate lucrările care au vizat construirea autogării situate pe șoseaua Găești, municipiul Târgoviște!

Săptămâna viitoare va fi finalizată și autogara de pe bulevardul Unirii, iar cel târziu la începutul lunii august va fi operațională autogara principală de pe Calea Ialomiței!

Sunt primele autogări publice construite în municipiul Târgoviște, dupa 1989!

Fiecare autogară este monitorizată video, dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, este dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul.

Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), sunt modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Reamintim faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă.

În afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:

– 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;

– 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;

– 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;

– lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice;

– activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este realizată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată în vederea finanțării.

Sursa Facebook: Cristian Daniel Stan

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe