PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCĂ UN PAS PENTRU COMBATEREA VIOLENȚEI DOMESTICE

ÎNCĂ UN PAS PENTRU COMBATEREA VIOLENȚEI DOMESTICE

de admin3
11 vizualizări

Romania a mai facut inca un pas in lupta cu violenta domestica. Guvernul a aprobat proiectul de lege privind ratificarea Conventiei de la Istanbul. Documentul prevede printre altele infiintarea unor centre de criza, a unor linii telefonice de urgenta si servicii de protectie pentru martori.  Violenta impotriva femeilor este un fenomen grav. Indiferent de forma pe care o ia, amenitare, abuz, intimidare sau lovire,  este greu de combatut  mai ales atunci cand persoanele abuzate prefera sa traiasca o viata de cosmar in detrimentul unui denunt al agresorului.

Şapte femei mor zilnic în Europa în urma unor fapte de violenţă, iar una din cinci spune că a fost cel puţin o dată în viaţă victimă a bătăilor. În România aproape 70% dintre femei au fost cel puțin o dată victime ale violenței domestice. Ionela este una dintre ele. Cel lângă care a ales să își petreacă viața s-a dovedit a fi un monstru. Calvarul a durat 6 ani în care a îndurat bătăi groaznice. Violența fizică este doar o formă de violență domestică. În centrele sociale ajung  și persoane care au fost abuzate,  care sunt victime ale violenței economice, psihologice și verbale.

România a făcut încă un pas în lupta cu acest fenomen. Guvernul României a aprobat miercuri proiectul de lege privind ratificarea Convenției de la Istanbul. În sprijinul victimelor violenței, documentul prevede, printre altele, asigurarea asistenței în plângerile individuale sau colective, înființarea de adăposturi și servicii specializate, organizarea unor linii telefonice de urgență și înființarea de centre  de criză. Convenția de la Istanbul a fost semnată de România la data de 27 iunie 2014, la Strasbourg, de către ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

 

Este un angajament pe care România îl respectă, dar și un pas înainte în lupta cu violența împotriva femeilor, un fenomen încă prezent în societatea românească, cea mai bună dovadă fiind chiar evenimentele reprobabile prezentate în ultimele luni. Tocmai de aceea este important să întărim protecția femeilor în fața abuzurilor și a violenței de orice fel”.

 SURSA: ROVANAPLUMB.RO

Până în prezent documentul a fost semnat de 32 de state. Potrivit documentului anumite circumstanțe vor fi considerate agravante, ca de exemplu: infracțiuni comise în mod repetat, infracțiuni comise împotriva unei persoane vulnerabile, infracțiuni comise împotriva sau în prezența unui copil sau agresori condamnați anterior.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe