PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » INCENDIU VIOLENT LA UN DEPOZIT DE MASE PLASTICE

INCENDIU VIOLENT LA UN DEPOZIT DE MASE PLASTICE

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Un incendiu violent a izbucnit duminică după-amiaza la un depozit de mase plastice din Ploiești. Focul a cuprins atât hala cât și materialele din exterior. Peste 70 de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă. La fața locului s-a deplasat un echipaj de la Ciolpani cu o autospecială pentru determinarea efectelor poluării și a toxicității fumului.
Incendiul de la depozitul de mase plastice din Ploiești a izbucnit duminică în jurul orei 16.00, când un paznic a dat alarma. Inițial s-a anunțat o suprafață de 300 de mp și trei autospeciale au fost trimise pentru stingerea focului. La puțin timp, incendiul s-a propagat atât în interiorul halei cât și în exterior la baloții de mase plastice. Focul s-a manifestat pe o suprafață de 8000mp. ISU Prahova a mai trimis în zonă forțe de intervenție. Peste 66 de pompieri cu mai multe autospeciale au intervenit toată nopaptea pentru a stinge focul.
Pompierii au făcut apel către populație pentru a rămâne în locuințe până la stingerea incendiului, le-a recomandat să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu și să părăsească zona de manifestare. În interiorul halei au aurs de la hârtie, mase plastice , cuburi de plastic, cauciucuri și mai multe utilaje. La locul intervenției s-a deplasat echipajul CBRN de la Ciolpani destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție. Au fost preluate probe și se vor analiza substanțele combustibile care au ars.
Luni, la primele ore ale dimineții, incendiul nu era lichidat. În continuare 9 autospeciale de pompieri acționau pentru lichidare și înlăturare efecte negative.Au fost afectate 5000 de tone de mase plastice și alte deșeuri.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe