PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INCEP SCOALA FARA RECHIZITE

INCEP SCOALA FARA RECHIZITE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Copiii saraci din Dambovita vor incepe scoala fara rechizite. Mii de elevi, ai caror parinti nu au posibilitati materiale sa le cumpere cele necesare, vor primi ajutor printr-un program guvernamental, insa cu intarziere. Cei mici nu vor avea in ghiozdane:  caiete, creioane ori stilouri inca din prima zi de scoala. Inspectoratul Scolar Judetean va termina demersurile de achizitionare a rechizitelor abia pe 19 septembrie.

Multi parinti au rasuflat usurati cand s-a luat decizia ca elevii ale caror familii nu isi permit sa-i trimita la scoala sa fie ajutati  de Guvern. Copiii inscrisi in invatamantul primar si gimnazial beneficiaza in limita a 25 de lei, respectiv 30 de lei de rechizite necesare la scoala. Insa, aceastea nu vor ajunge la cei mici inainte de inceperea noului an scolar. Abia pe 19 septembrie, oficialii de la ISJ  vor termina demersurile de achizitionare. Insa, vor mai trece de la acea data inca doua saptamani, cel putin, pana ce elevii se vor putea folosi de bunurile gratuite.

Pentru ca un elev sa beneficieze de rechizite gratuite, venitul mediu net lunar pe membru de familie realizat in luna iulie a acestui trebuie sa fie de maxim 50% din salariul de baza minim brut pe tara. In Dambovita se estimeaza ca vor primi primi rechizite gratuite peste 13.800 elevi, cei mai multi de la clasele 2-4.

Cei mici primesc rechizite in limita a 25 de lei/ elev pentru elevii de la ciclul primar si 30 de lei pentru invatamantul  gimnazial. Judetului Dambovita i-a fost alocata suma totala de  387.000 de lei.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe