PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCEPE PERIOADA EXAMENELOR!

ÎNCEPE PERIOADA EXAMENELOR!

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Din luna iunie pana in luna august atat elevii, cat si cadrele didactice vor fi intr-o continua agitatie. Invataceii vor sustine examenele maturitatii, iar cadrele didactice vor fi testate din nou, la titularizare si definitivat.

In invatamantul scolar urmeaza patru examene importante pentru elevi si pentru profesori. Vorbim despre Evaluarile Nationale, despre Bacalaureat, dar si despre examenele de Titularizare si Definitivat pentru cei care vor sa le devina mentori invataceilor. Primii care deschid seria examinarilor sunt elevii de clasa a VIII-a. Prima proba se va desfasura in data de 27 iunie. In judetul Dambovita sunt 167 de centre de examen, in care vor fi evaluati 4 940 de copii. Simularile nu au aratat prea mult interes al elevilor pentru acest prag din viata lor. In judetul Dambovita promovabilitatea a fost doar de 40% la simulari. Anul trecut, în regiunea Muntenia Sud, judetul Giurgiu a inregistrat cea mai mica promovabilitate la evaluarile nationale, de doar 65,2%, in timp ce in Prahova procentul de promovalibilitate a fost de 89,9%. La examenul de bacalaureat, ale carui probe scrise incep in data de 4 iulie, in judetul Dambovita ar trebui sa fie examinati 3 800 de elevi, la care se adauga 1 200 de absolventi din seriile anterioare. La simulari, procentul de promovabilitate in judetul Dambovita a fost de doar 33%. In 2015, cel mai mic procent de promovabilitate s-a inregistrat tot in Giurgiu. Doar 36,1% dintre cei care au sustinut examenul maturitatii au promovat. In ceea ce priveste evaluarea celor care vor sa devina profesori, in judetul Dambovita sunt disponibile 81 de catedre pentru titularizare, iar 588 de posturi pot fi ocupate pe perioada determinata. 780 de damboviteni vor sa ocupe cele 168 de posturi, iar examinarea incepe în data de 20 iulie. Examenul va fi atat scris cat si practic, constand intr-o lectie deschisa de predare la clasa. Anul trecut la titularizare, rezultatele au fost dezastruoase. Doar 33,8% dintre aspirantii la catedre din toata tara au obtinut nota de trecere, adica peste 7. Cel mai scazut procent s-a inregistrat in judetul Calarasi, 18,47%. Pentru examenul de definitivat legislatia s-a schimbat in acest an, candidatii trebuind sa obtina o medie peste 8, nu peste 7 ca pana acum. In judetul Dambovita 240 de profesori vor sa se perfectioneze in acest an, sustinand examenul de definitivat.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe