PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CEREMONIE REGALĂ LA CASTELUL PELEȘ

CEREMONIE REGALĂ LA CASTELUL PELEȘ

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Ceremonie fastuoasă la Castelul Peleş. Alteţa Sa Regală Principesa Muna, mama suveranului haşemit al Iordaniei, a fost decorată la Sinaia de către Casa Regală cu Marea Cruce a Ordinului Coroana României. Seara s-a încheiat cu un dineu în sufrageria de stat.
Ceremonia regală s-a desfăşurat în somptuosul Hol de Onoare al Castelul Peleş în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat şi a ambasadorului Regatului Haşmit în România, Saker Malkawi. Marea Cruce a Ordinului Coroanei României i-a fost acordată Principesei Muna a Iordaniei de către Custodele Coroanei, iar momentul nu a fost ales întâmplător. Alteţa Sa Regală Muna a împlinit vârsta de 75 de ani.
Seara s-a încheiat cu un dineu în Sufrageria de Stat a Castelului Peleş, iar Custodele a ţinut un toast în cinstea Principesei Muna.
Vizibil emoţionată, Principesa Muna şi-a îndreptat gândurile către Regele Mihai.
Pentru acest eveniment special au fost aduse de la Palatul Elisabeta tacâmurile din aur şi argint, paharele de cristal şi solniţele din argint. Şi meniul a fost unul pe măsura evenimentului. Oaspeţii au fost serviţi cu mousse de somon pe pat de rucolla, pui la cuptor cu tarhon, sparanghel şi cartofi noi, iar la desert prajitura „Principesa Muna”.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe