PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INDIFERENTA N-ARE SCUZE!

INDIFERENTA N-ARE SCUZE!

de admin
12 vizualizări

Daca saracia are scuze, indiferenta, nu. Povestea, rupta parca din filme, a celor trei copii tinuti in custi din lemn, la Ionesti, a luat sfarsit. Cel putin pentru acum! Casa le-a fost renovata, au primit mobilier nou, frigider, televizor insa situatia lor nu s-a schimbat cu nimic. Cresc in continuare intr-o familie in care parintii lor nu muncesc, asteapta doar alocatiile micutilor si mila altora.

http://www.youtube.com/watch?v=d5K5kXAPqpU

Un copil se juca plangand intr-o cusca de lemn, asezata intr-un pat saracacios. Se intampla la inceputul anului, in familia Gheorghe, din satul Ionesti. Copiii erau tinuti in custi de lemn, intr-o casa mizerabila, nespalati, fara ca nimanui sa-i pese, nici autoritatilor locale, nici parintilor lor.

Au trait din alocatiile micutilor si din mila oamenilor cu suflet mare. Pe atunci , Protectia Copilului s-a autosesizat, dupa ce imaginile infioratoate au aparut in presa, insa nu a luat cele mai drastice masuri, ci a incercat sa vina in ajutorul copiilor. Parintii spun ca nu mai au loc de munca, nu primesc ajutoare de la stat si nu au nici asigurari medicale. N-au nimic. N-au nici scuze ca asteapta mereu mila altora. Mai nou au ajuns pana acuolo incat trag autoritatile la raspundere.

Cere…si o face de mult. S-au obisnuit sa li se faca, in schimb ei nu fac mai nimic. A facut doar sapte copii, dintre care doar trei, cei mai mici, au ramas cu el. Ceilalti traiesc la bunici.  Din nefericire, in situatia lor sunt sute de familii, care nu au ce sa le dea de mancare copiilor.

Mihai EREMIA
Loredan BOUROSU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe