PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INDUSTRIA BALNEO ŞI SPA, PE VAL

INDUSTRIA BALNEO ŞI SPA, PE VAL

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

S-a dat deja startul sezonului estival şi la fel ca şi în anii trecţi şi anul acesta agenţiile de turism şi site-urile de rezervări au fost luate cu asalt de românii dornici să-şi planifice vacanţa perfectă. În ultimii ani asistăm însă la o schimbare pe piaţă, iar turiştii au început să pună din ce în ce mai mult accent pe relaxare în vacanţă.
Datele analizate de wall-street. ro arată o creştere în această industrie numită de wellness. Piaţa spa şi balneo din România a generat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 314 milioane de euro, 1,8 milioane de turişti cheltuind peste 288 de milioane de euro pe tratamente şi terapii balneare în staţiunile din ţară. Preţul mediu al unui sejur de tratament balnear a fost de 797 de lei/ persoană . La nivel de relaxare, peste 780.000 de oameni au investit peste 25,9 milioane de euro pentru starea lor de bine. În 2018, piaţa spa a crescut cu aprox. 10% faţă de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane Euro (în creştere cu 16,2% faţă de 2016).
Piaţa a resimţit şi impactul pozitiv al voucherelor de turism, dar cel mai important, spun specialiştii în domeniu, este că a beneficiat de mai multă promovare. Totodată, în zonele cu potenţial de tratament, cu ape cu proprietăţi curative, s-au făcut şi renovări şi s-au adus îmbunătăţiri, astfel că acum vorbim deja despre hoteluri all inclusive în regiunile cu tradiţie.
Românii care frecventeaza centrele spa sunt o categorie premium de clientelă. Preponderent, ei au job-uri în diverse corporaţii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe